Tradisjonelle banker blir seriøse med å aktivere kryptorelaterte tjenester

Det har vært en pågående trend blant tradisjonelle banker som angivelig jakter på måter å tilby digitale valutaer som tjenester for sine kunder. Innsiderkildene fortalte mediauttaket The Telegraph UK at bankene ber om så mye data som er nødvendig for å starte integrasjonsprosessen. Andre finansinstitusjoner er angivelig i samme båt som de vurderer å legge til Bitcoin i listen over eiendeler.

Bankene veier markedsrisiko

I mellomtiden veier bankene fremdeles potensielle risikofaktorer før de dykker inn. Dette er spesielt viktig for banker, ettersom deres direkte tilknytning til SEC krever ekstra forsiktighet. Annet enn markedsvolatilitet som har utgjort som store risikofaktorer for institusjoner som ønsker å investere i Bitcoin, er hvitvasking også en økende faktor som nyankomne må analysere.

Kilder fra start av kryptovaluta Elliptic fortalte The Telegraph at Bortsett fra offentlige etater og kryptovaluta-utvekslinger, er FBI også blant kundens liste, derav viktigheten av å forstå markedet tilstrekkelig til å unngå å bryte lovgivningen.

Finansinstitusjoner blir med på løpet

Den økende interessen for inkludering av digitale valutaer fra finansinstitusjoner har økt dramatisk gjennom årene. I utgangspunktet var mange av disse institusjonene samlet baisse på kryptovalutaer på grunn av deres ustabile tilstand.

Men i år har mottakelsen fra disse firmaene tydeligvis tatt en mer positiv vending. PayPal, Mastercard og Visa kunngjorde planer om å aktivere kryptovaluta-betalinger for sine kunder. Andre betalingsplattformer som Square har tatt ting et skritt videre ved å samarbeide med kryptogrupper for å øke antall millionærer, samtidig som de finansierer designere til å lage kryptobokser.

Mens PayPal nylig avslørte at selskapet mest sannsynlig ikke ville kjøpe Bitcoin for seg selv, er Square allerede langt dypt inne i spillet med 10% fortjeneste fra sin $ 50 millioner Bitcoin-investering.

Gen Z er målgruppen

Avgjørende er at bankene trenger tillatelse fra reguleringsorganer for å fortsette med sin tiltenkte strategi. Enda viktigere, bankene må handle raskt for å opprettholde interessen fra målgruppen; generasjon Z.

Selv om Gen Zs ligger bak Bitcoin-eierskapsløpet, har denne generasjonen TikTok-elskere vist en enorm evne til å øke adopsjonen i markedet. Banker som angivelig ønsker å etterligne fotsporene til børser for å tiltrekke seg denne generasjonen, kan potensielt bygge bro over gapet mellom fiat- og kryptomarkedet.