Stor anime-plattform inneholder krypto- og NFT-er til e-bokmarkedet

Distribuert hovedboksteknologi vil også gjøre det mulig for rettighetshavere å motta royalty fra videresalg.

MyAnimeList, et aktivt nettsamfunn for anime og manga med anslagsvis 10 millioner nordamerikanske brukere, inkorporerer kryptovaluta-betalinger i økosystemet.

I en pressemelding onsdag kunngjorde blockchain-plattformen Bitcoin Code et partnerskap med MyAnimeList morselskap Media Do, som vil se førstnevnte DEAPcoins sirkulert på MyAnimeList-plattformen.

Avtalen vil også se japansk immateriell eiendom fra Media Do-nettverket som brukes til blockchain-aktiverte spill på DEAs PlayMining-plattform. Dette belønner brukere med DEAPcoins bare for å spille spill eller lese manga-tegneserier gjennom tjenesten, og vil utvides til å belønne brukere som nyter gratis innhold gjennom MyAnimeList-plattformen.

Tidligere i år kunngjorde Media Do at de ville investere 300 millioner yen (2,8 millioner dollar) i distribuert hovedboksteknologi de neste to årene.

Distributøren, som jobber med over 2000 utgivere og 150 online bokhandlere, rapporterte en økning på 20% i forhold til året i e-boksalg i april, da Japan var i unntakstilstand på grunn av den globale COVID-19-pandemien.

Selskapet uttalte at det å ha en pålitelig transaksjonshistorikk for e-bøkene ville gjøre det mulig for kunder å selge brukte eksemplarer mens de returnerte royalties til både forlag og forfattere.

DEA vil nå bidra til å implementere dette initiativet ved å opprette og kjøre en sekundær markedsplass i fellesskap ved hjelp av ikke-fungible tokens. En 5% –10% andel av salget gjennom dette markedet vil bli returnert til de opprinnelige rettighetshaverne.