Singaporen suurin pankki Soft käynnistää oman salausvaihtonsa

Singaporen suurin pankki Soft käynnistää oman salausvaihtonsa

Päivitys klo 09.45 UTC: Pankki näyttää vetäneen pörssin aloitussivun, mikä viittaa siihen, että virallinen käynnistäminen ei ole vielä valmis. Päivitämme tämän tarinan sen kehittyessä …

Tiistaina (27. lokakuuta) Singaporessa toimiva DBS Bank, Kaakkois-Aasian suurin pankki (omaisuuserittäin), käynnistää pehmeästi „DBS Digital Exchange“ -pankin tukeman digitaalisen keskuksen.

Singaporen rahaviranomaisen sääntelemää DBS Digital Exchangea tukee Aasian johtava Bitcoin Profit finanssiryhmä DBS Bank. Se tarjoaa kaupankäyntipalveluja „fiat-valuutoista neljään suurimmasta digitaalisesta valuutasta – Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether ja XRP“.

On kuitenkin tärkeää huomauttaa, että tämä foorumi ei ole tarkoitettu yksityissijoittajille:

DBG Digital Exchange hyväksyy jäseniksi vain rahoituslaitokset ja ammattimaiset markkinatakaajat. Yksittäiset sijoittajat voivat käyttää pörssiä vain jäsenen kautta…

Tässä on DBS-digitaalipörssin erityinen ominaisuus – siinä ei ole salausasetteja. Tässä DBS selittää tätä ajatusta:

Toisin kuin useimmat nykyiset digitaalipörssit, DBS-digitaalipörssissä ei ole digitaalisia resursseja. Sen sijaan kaikki digitaaliset varat säilytetään DBS Bankissa, joka on maailmanlaajuisesti tunnustettu säilytyspalveluista. Asiakkaiden digitaalisen omaisuuden turvaamiseksi DBS Bank on ottanut käyttöön DBS Digital Custodyn, institutionaalisen tason säilytysratkaisun, joka on räätälöity erityisesti digitaalisen omaisuuden säilyttämiseen.

Vaihtopalkkioiden kokonaismäärä on 10 bps. Tuetut tilautyypit ovat ”Market, Limit ja FAK (Fill-and-Till)”.

DBS Digital Exchange aikoo myös tulevaisuudessa tukea suojaustunnuksia (jotka ovat „listattuja salaustunnuksia, joita tukevat todelliset varat, kuten osakkeet, fyysiset ominaisuudet, korkorahastot ja jopa kuvataide“).

Su Zhu, perustaja, tietohallintojohtaja ja Singaporessa toimivan kryptoihin keskittyvän hedge-rahaston Three Arrows Capital toimitusjohtaja, sanoo, että tästä „tulee helpoin ramppi Singaporessa pankkitilille“:

Singaporen suurin vähittäis- ja liikepankki DBS on aloittanut salauksen / fiat-kaupankäynnin!

Tästä tulee välittömästi helpoin ramppi niille, jotka pankkivat Singaporessa

BTC, BCH, ETH, XRP luetellut salausvarat

SGD, HKD, JPY, USD listattu fiat https://t.co/u0Zxolf1OM
– Su Zhu (@zhusu) 27. lokakuuta 2020

Ja salauksenvaihdon Binancen perustaja ja toimitusjohtaja Changpeng Zhao (“CZ”) kutsui tätä SBD: n „askel oikeaan suuntaan“:

Singaporen suurin vähittäis- ja liikepankki DBS on aloittanut salauksen / fiat-kaupankäynnin.

Etkö ole varma, onko #BTC vielä siirrettävissä, mutta riippumatta siitä, onko askel oikeaan suuntaan. pic.twitter.com/e9Sommp5iS
– CZ Binance (@cz_binance) 27. lokakuuta 2020

DBS Bank julkaisi 17. elokuuta tutkimusartikkelin „Digitaaliset valuutat: julkinen ja yksityinen, nykyinen ja tulevaisuus“.

Tässä artikkelissa tohtori Taimur Baig (pankin pääekonomisti) ja kuusi muuta kirjoittajaa kirjoittivat, että „tämä vuosi on muodostumassa maamerkiksi digitaalisen rahoituksen historiassa“ ja että „meneillään oleva pandemia on lisännyt polttoainetta siirtyä kohti yhteiskuntaa, jossa käteisriippuvuus on pienempi. “

Näin paperi selitti kryptovaluuttojen vetovoiman:

”Kryptovaluuttoja voidaan käyttää eri tilanteissa, joissa tavanomaiset rahatilit ovat jonkin verran epäedullisessa asemassa.

„Ensinnäkin, kun otetaan huomioon, että kryptovaluuttaverkko on rajaton, on suoraviivaista suorittaa kryptovaluuttamaksuja eri maissa.

„Toiseksi transaktiokustannukset voidaan minimoida ulkomaisille ostoille, jos myyjä hyväksyy salausvaluutat, jolloin ei tarvitse vaihtaa valuutaksi. Molemmat tekijät viittaavat siihen, että kryptovaluutoilla voi olla hyödyllinen rooli tavaroiden tai digitaalisten palvelujen rajat ylittävässä kaupassa.

„Koska kryptovaluuttaosuudet ovat suurelta osin anonyymejä, ne voivat tarjota yksityisyyttä myös joillekin, jotka haluavat pitää omistusosuutensa vain heidän itsensä tiedossa.

”Viimeiseksi kryptovaluutat tarjoavat vakuutuksen rahoitusjärjestelmän mahdollisilta toimintahäiriöiltä. Tämä on tosin pyrstöriski, mutta ne saattavat aiheuttaa huolta kehittyvien markkinoiden maiden kansalaisille, joilla on alikehittyneitä valvonta- ja poliittisia instituutioita, tai joissa luonnonkatastrofien aiheuttamat vahingot voivat olla erittäin suuria. Sitä vastoin kryptovaluuttaverkon odotetaan toimivan jatkuvasti, mikä voi tapahtua, jos ne ovat laajasti jakautuneet maantieteellisille alueille ja aikavyöhykkeille. „