Myntaktier skjuter för ytterligare BTC-investeringar

Bitcoin har varit på en massiv tjurkörning från sent. Den digitala valutan har gått så bra att det Londonbaserade tillgångsföretaget Coin Shares ber alla sina kunder att flytta ungefär fyra procent av sina pengar till bitcoin och crypto.

Myntaktier: 4% är bäst

I skrivande stund handlar bitcoin för drygt 11 500 $, vilket är cirka $ 400 lägre än där det stod på måndag, även om det fortfarande är $ 200 högre än där det stod för för 24 timmar sedan. Bitcoin upplevde ett otäckt fall på $ 600 igår som fick många analytiker att oroa sig för om valutan skulle fortsätta med sitt nuvarande spår. Det faktum att det redan arbetar för att förbättra sig själv och hoppa tillbaka till sin tidigare plats tyder på att valutans styrka inte har gått ut ännu.

I en nyligen publicerad rapport förklarar Bitcoin Era att bitcoin agerar något som en „teknisk aktie.“ Som vi alla vet har stora teknikföretag upplevt stora ökningar i priserna på sina aktier i år, där Amazon genomförde ett stort rally under halvvägspunkten. Hittills har dock bitcoin överträffat sådana som Google, Amazon och många andra, och är för närvarande upp ungefär 60 procent från var det stod i början av året.

Rapporten förklarar:

Bitcoin, i sin tillväxtfas, uppför sig som ett tekniskt lager. Efter att ha börjat sitt liv till ett pris på noll är det ingen överraskning att bitcoin: s investeringsresultat, som för en framgångsrik start, har varit fantastisk. Som en störande teknik är bitcoin riskprofil ganska lik den för en teknikaktie. Om det når sin potential, kan värdet vara enormt, men samtidigt finns det en chans att det misslyckas helt och lämnar värdet på bitcoins nära noll.

Liksom tekniska aktier i fråga har bitcoin upplevt en enorm förändring av sitt rykte och hur det ses av vanliga vardagliga handlare. Bitcoin betraktas nu som en butik med rikedom – något som potentiellt kan säkra sin portfölj mot ekonomisk inflation och andra problem.

I rapporten anges vidare:

[Bitcoin] börjar mogna till en värdeförsäljning, även om det inte är så det har uppfört sig tidigare. En bitcoinportföljvikt på knappt fyra procent är optimal i en traditionell 60/40 portfölj.

Arbetar mer som guld?
Forskningsstrateg för företaget James Butterfill har påpekat att bitcoin inte längre är direkt korrelerat med aktier, men börjar efterlikna priset och beteendemönstren för guld, som också anses vara en långsiktig värdebutik och mycket mer stabilt än lager aktier. Han nämner:

Vi ser redan en ökning av bitcoin’s korrelation till inflation och guld, också en butik med värde. Vi förväntar oss att vissa investerare alltid kommer att behandla [bitcoin] som en teknisk aktie med tanke på dess kopplingar till tech.